Gevuld speculaas met amandelmijter
Wat heb je nodig?
125 gram donkerbruine basterdsuiker
150 gram koude boter
¼ bakje garneeramandelen (95 gram)
1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
1 pakje amandelspijs (300 gram)
250 gram zelfrijzend bakmeel (en een beetje extra om te bestuiven)
2 eieren
Hoe maak je het?
- Doe het bakmeel, de basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en een mespunt zout in een kom.
- Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat
- Kneed met het deeg met koele handen tot een samenhangende deegbal
- Pak in met vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (vraag of een volwassene je wilt helpen!)
- Doe de spijs in een kom en kneed er 1 ei door
- Rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een vierkante lap en bekleed hier de vorm mee
- Schep de spijs in de vorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel
- Rol de rest van het deeg uit tot een vierkante lap en bedek de spijs ermee
- Druk aan bij de randjes en leg de garneeramandelen in de vorm van een mijter op het deeg
- Splits 1 ei en bestrijk het deeg met eidooier
- Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven
- SMULLEN MAAR!