Gevuld speculaas met amandelmijter

Wat heb je nodig?

125 gram donkerbruine basterdsuiker

150 gram koude boter

¼ bakje garneeramandelen  (95 gram)

1 eetlepel koek- en speculaaskruiden

1 pakje amandelspijs (300 gram)

250 gram zelfrijzend bakmeel (en een beetje extra om te bestuiven)

2 eieren

 

Hoe maak je het?

  1. Doe het bakmeel, de basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en een mespunt zout in een kom.
  2. Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat
  3. Kneed met het deeg met koele handen tot een samenhangende deegbal
  4. Pak in met vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (vraag of een volwassene je wilt helpen!)
  6. Doe de spijs in een kom en kneed er 1 ei door
  7. Rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een vierkante lap en bekleed hier de vorm mee
  8. Schep de spijs in de vorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel
  9. Rol de rest van het deeg uit tot een vierkante lap en bedek de spijs ermee
  10. Druk aan bij de randjes en leg de garneeramandelen in de vorm van een mijter op het deeg
  11. Splits 1 ei en bestrijk het deeg met eidooier
  12. Bak ongeveer 35 minuten in het midden van de oven
  13. SMULLEN MAAR!