Sintershake

Wat heb je nodig? 750 ml halfvolle melk 4 bollen roomijs kaneel (1 bak a 1 liter) ½ theelepel koek- en speculaaskruiden (potje 20 gram) Kruidnoten (zak a 200 gram)   Hoe maak je het? Melk, kaneelijs en koekkruiden opschuimen in een hoge beker met staafmixer tot een schuimige shake Kruidnootjes tussen twee theedoeken in […]

Speculaasmannetjes

Wat heb je nodig? 2 theelepels bakpoeder 125 gram donkerbruine basterdsuiker 175 gram roomboter in kleine blokjes 250 gram bloem 1 ½ eetlepel speculaaskruiden 45 gram garneeramandelen   Hoe maak je het? Voorbereiding: Zeef de bloem met bakpoeder, suiker, mespunt zout en speculaaskruiden boven een ruime kom Voeg de boter toe en wrijf alles met […]

Taaitaai poppetjes

Wat heb je nodig? 4 eetlepels gestampte muisjes (pakje 230 gram) 2 theelepels koek- en speculaaskruiden (bakje 20 gram) 300 gram bloem 1 theelepel bakpoeder 1 theelepel kaneel 175 ml vloeibare honing 1 eetlepel citroenlimonadesiroop 1 ei, gesplitst 5 eetlepels poedersuiker   Hoe maak je het? Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. […]

Gevuld speculaas met amandelmijter

Wat heb je nodig? 125 gram donkerbruine basterdsuiker 150 gram koude boter ¼ bakje garneeramandelen  (95 gram) 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden 1 pakje amandelspijs (300 gram) 250 gram zelfrijzend bakmeel (en een beetje extra om te bestuiven) 2 eieren   Hoe maak je het? Doe het bakmeel, de basterdsuiker, koek- en speculaaskruiden en een […]