Taaitaai poppetjes
Wat heb je nodig?
4 eetlepels gestampte muisjes (pakje 230 gram)
2 theelepels koek- en speculaaskruiden (bakje 20 gram)
300 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
175 ml vloeibare honing
1 eetlepel citroenlimonadesiroop
1 ei, gesplitst
5 eetlepels poedersuiker
Hoe maak je het?
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Meng de muisjes, de kruiden en de kaneel erdoor
- Maak een kuiltje in het mengsel en schenk de honing en het eiwit erin
- Klop met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig deeg
- Vrom een bal en leg dit, verpakt in vershoudfolie, 30 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (vraag of een volwassene je wilt helpen!)
- Maak 15 poppetjes van ½ cm dik van het deeg
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de eidooier en bak in 12 minuten gaar
- Laat 30 minuten afkoelen
- Meng de siroop en de suiker tot glazuur
- Vouw een puntzakje van bakpapier, vul deze met glazuur, knip het puntje af en versier de taaitaai poppetjes
- Laat 1 uur drogen
- SMULLEN MAAR!